На 3 юни рожден ден има Звездомир Керемидчиев-Звезди, музикант от “АхатЗвездомѝр Керемидчѝев,

...
На 3 юни рожден ден има Звездомир Керемидчиев-Звезди, музикант от “АхатЗвездомѝр Керемидчѝев,
Коментари Харесай

На 3 юни рожден ден има...

На 3 юни рожден ден има  Звездомир Керемидчиев-Звезди,  музикант от “Ахат ”

Звездомѝр Керемидчѝев , прочут също като  Звѐзди от Ахат , е български рок артист, музикант и композитор.



Роден е на 3 юни 1964 година Първите музикални увлечения на Звезди са още от трети клас. В междинното учебно заведение по авиотранспорт се възпламенява по Дийп Пърпъл и Блек Сабат. В казармата се среща с Денис Ризов, с който по-късно ще са дружно в група Ахат. Малко преди да отбие военната си работа, Звезди се записва в естрадния факултет на консерваторията.

Първоначално Звезди и Денис са членове на групите Оазис и Саунд, където свирят до 1986 година Няколко месеца след това Антоан Хадад кани Звезди в Ахат. Големият триумф на групата идва с албума Походът, публикуван през 1989 година

Продуцент на плочата е Петър Гюзелев, а в шлагери се трансформират песните Черната овца (избрана за най-хубава българска рок ария от слушателите на БГ Радио), " Земя на слепци ", " Брадвата " и други

В началото на 90-те години Ахат се разпадат, а няколко година по-късно се събират още веднъж и издават англоезичен албум в САЩ.



През 1999 артистът основава група Аналгин. С тях издава 2 албума – „ 7 рани, 7 кръста “ (2000) и „ Re-nalgin “ (2002). Аналгин обаче не реализира триумфа на Ахат и се разпада през 2004 година Групата е дейна още веднъж от 2009 година в освежен състав и свири главно в клубовете.



От 2010 година Звезди е водещ на радио предаването „ Моят метъл свят “, което се излъчва всеки четвъртък от 22:00 до 00:00 ч. по радио Z-Rock.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР